Meer rust
Meer focus
Meer inventiviteit

Unwind your mind at the office

“Voor veel mensen staan wellness en werk compleet los van elkaar. Goed voor onszelf zorgen? Dat doen we vooral in onze vrije tijd. We doen ons best om ‘s ochtends vroeg te mediteren, een gezonde maaltijd na een drukke dag te eten en geloven heilig in onze skincare-routine. Kortom: onze selfcare richten we vooral op ons privéleven. We vergeten daarbij het grootste gedeelte van de dag.

 

Dat is zorgelijk nu de lijnen tussen werk en privé steeds meer vervagen en het aantal mensen met burn out-klachten blijft oplopen. Maar ook wel weer begrijpelijk: onze werkcultuur is er vaak niet op ingericht om ‘even een momentje voor jezelf te pakken’.”

 

Bron: Bedrock

Momenten van rust en reflectie zijn belangrijk om goed te functioneren én om gelukkig te zijn in je werk

In een wereld waar constant prikkels op je afgevuurd worden en waar de verwachtingen soms hooggespannen zijn, zijn momenten voor jezelf pakken een absolute must. Momenten van rust en reflectie zijn belangrijk om goed te functioneren én om gelukkig te zijn in je werk. Het helpt je om even uit je werkmodus te stappen, om tot jezelf te komen en om met een frisse blik en nieuwe energie weer aan de slag te kunnen.

 

Bewegen is een effectieve manier van ontspanning. Deze vorm wordt door vele werkgevers dan ook omarmt: sta-zit bureaus, pingpongtafels, voetbaltafels, een abonnement op de sportschool, fitnessapparatuur, het wandelkwartiertje, noem maar op. Sport en spel zijn ruimschoots vertegenwoordigd op de overwegend masculiene werkvloer: eentje die gericht is op actie, succes, vooruitgang, prestatie en snelheid.

 

Nu ben ik zeker te porren voor een potje pingpong en op zichzelf is er niets mis met deze masculiene waarden en bijbehorende activiteiten. Wel vraag ik me af of dit alles is om als vrouw optimaal te kunnen functioneren? Is dit wat mannen nodig hebben? Waar zijn: rust, stilte, ontspanning, verzorging en bewustwording en in welke activiteiten en faciliteiten komen deze meer feminiene waarden terug?

 

The Sit Back and Polish STATION wil de balans op de werkvloer herstellen, zodat iedereen op eigen wijze kan groeien en een waardevolle invulling aan zijn of haar carrière en leven kan geven.

LEES MEER

Selfcare at work

The Sit Back and Polish STATION is dé plek waar je een fijne break kunt nemen om vol positieve energie je dag te vervolgen.

Mind at ease

Pauzes nemen en je werk even helemaal loslaten zorgt ervoor dat je cortisol levels (stresshormoon) dalen. Breng je geest tot rust en houd ‘m scherp gedurende de hele dag.

Ervaar ultieme flow

Volledig in het moment opgaan en de tijd even vergeten: flow! Door je nagels te verzorgen of te lakken ervaar je dit gelukzalige gevoel in een handomdraai.

Krijg meer focus

Focus houden op het werk is maar voor een korte periode haalbaar en zinvol. Minstens om de 90 minuten een rustperiode inlassen bevordert focus, creativiteit en prestatie.

Word productiever

Even pauzeren, bewust ademhalen, bewust je spieren ontspannen en je bewust worden van het hier en nu zijn ultieme tips om stress te verminderen en productiviteit te verhogen.

Brainwave

Alleen of samen met een collega de rust vinden om heerlijk te brainwaven. Door een moment in een andere omgeving te zijn komen frisse inzichten en goede ideeën als vanzelf.

Stimuleer creativiteit

Ontspanning maakt de menselijke geest vrij voor hogere niveaus van creatief denken. Hierdoor kun je problemen vanuit een nieuw perspectief bekijken en met inventieve oplossingen komen.

Have fun!

Small talk met een collega is heerlijk naast het inhoudelijk stevige werk. Onze hersenen zijn dol op connectie, wat zorgt voor een beter humeur en meer plezier in je werk.

Nails on fleek

Bewuste aandacht aan jezelf geven door bijvoorbeeld je nagels te verzorgen of te lakken brengt je geest tot rust. De mooi verzorgde handen als resultaat: dat is je beste visitekaartje.

In één dag bij jou op kantoor geïnstalleerd

De Sit Back and Polish STATION is al binnen 1 dag geïnstalleerd bij jou op kantoor. Graag kom ik er met je achter waar de behoeftes liggen en dus hoe we het station optimaal kunnen inrichten.

 

Volstaat het SBAP basis station uitgerust met o.a. nagellak en handverzorgingsproducten of lijkt het je ook heerlijk dat er maandelijks iemand komt voor nagelstyling en/of handmassages. Misschien lijkt het je interessant om uitleg te krijgen over hoe selfcare op de werkvloer toe te passen. Ik stel graag het ideale station met je samen.

NEEM CONTACT OP
Sinds eind augustus hebben we the SBAP Station bij Hashtag Workmode Groningen. En die bevalt! Leuk dat we onze huurders op deze manier de mogelijkheid bieden om een rust moment te pakken. Even de nagels lakken tijdens een call, kletsend met een collega of juist dat moment voor jezelf. Om daarna weer full focus aan de slag te gaan. Wij vinden het tof. En een meer feminiene invulling van een kantoorruimte mag er zijn!

Marieke Renes ~ Hashtag Workmode

GET IN TOUCH

Natuurlijk wil je meer weten!